Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha en karambit kniv?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

er det lov å ha en karambit kniv nå det er registrert som vanlig kniv? litt teknisk om knive 170mm lengde tilsamen, 70mm knivblad, 100mm håndtak lengde

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I våpenforskriften § 9 er det listet opp en rekke kniver og andre typer våpen som ikke er lovlige i Norge. Bestemmelsen gjelder særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter.

Karambitkniven faller inn under den type våpen som ikke er lovlige. Denne typen kniv er ulovlig fordi den fremstår som et voldsprodukt. Det er derfor ikke tillatt å ha en slik kniv selv om du skal bruke den som samlerobjekt/ utstillingsobjekt. Ifølge våpenforskriften er det verken lov å kjøpe, selge eller eie en slik kniv.

Jeg vil anbefale deg å kontakte politiet på stedet der du bor dersom du har flere spørsmål vedrørende denne typen kniv. I særlige tilfeller kan politimesteren i din kommune gi dispensasjon til å eie våpen som i utgangspunktet er forbudt etter våpenforskriften.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold