Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er voldelig.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei oppegående normal aktiv jente som bor sammen med kjæresten min. Vi har snart vært sammen i 3 år og har hatt mange opp og nedturer. Han har egentlig alltid vært mitt livs store kjærlighet, men nå har jeg begynt å bli voksen og forstår at det han gjør IKKE er greit. Vi har hatt våre tidligere problemer.. Og i går så jeg på telefonen hans at han hadde fått melding fra ei anna jente. Det var ikke noe kliss men han hadde vert med henne og gidd henne nummeret sitt etter et strømbrudd på en trikk.. Så jeg ble sint og frustrert og redd, så det klikket for meg og jeg vekte han kl 3 i natt og spurte hvem faen det var osv.. Det klikket helt for han ford han er lei av å bli anklagd for ting som ikke har skjedd (noe jeg kan forstå til en viss grad) men han kvelte meg, dro meg inn i stua og slo hodet mitt nedover mot gulvet, jeg hylskrek og han spente meg tre ganger mens jeg lå nede. det samme skjedde i dag og da jeg ville gå fra han truet han med selvmord. Hva bør jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det du beskriver at kjæresten din gjør mot deg er så absolutt ikke greit. Det er vold, og svært alvorlig. Du bør avslutte forholdet så fort som mulig og det kan faktisk være aktuel å anmelde han for det han har gjort mot deg. Du må ikke føle at du skal være i forholdet for hans skyld, og dersom han har så store psykiske problemer at han tenker på å ta livet sitt hvis du slår opp, så bør han søke hjelp. 

Ta kontakt med foreldrene dine og fortell om situasjonen, slik at de kan hjelpe deg.

Jeg legger ved en artikkel som gir gode tips til deg om hvordan du kan gå frem. Bla nedover på siden for å lese hele artikkelen.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold