Hopp til hovedinnholdet

Sammen med en eldre gutt 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er 15år og er sammen med en gutt på 19 år, vi har vært sammen i 6måneder og jeg liker ham veldig godt! Vennene mine har enda ikke møtt han. De maser om når han har bursdag og hva etternavnet hans er, når de får møte ham osv.. Jeg er kristen og går mye i kirka og vennene mine er også kristne. Da jeg fortalte kjæresten min at jeg var kristen, var vi på en fest hos en kompis av han. Det første han gjorde når jeg sa det var å slå meg. En kompis dro ham ut men en annen kjørte meg hjem.. Jeg synes det er utrolig vondt når vennene mine spør om de får møte han snart for i jula spurte jeg kjøresten min om han ville være med i kirka på filmkveld, men det endte opp med at han slo meg og ropte til meg. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, hva jeg skal si til vennene mine når de spør..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar! 


For det første så er det ikke greit at han slår deg. Jeg foreslår at du snakker med foreldrene dine og/eller helsesøster, for å finne ut av hvordan dere skal løse dette. Det er ikke greit at han slår deg, og derfor så tror jeg at du burde ta tak i dette raskt. Jeg synes ikke du skal bekymre deg for mye om hva vennene dine tror og synes akkurat nå. Det viktigste er å finne ut av forholdet mellom kjæresten din, som ikke behandler deg særlig bra. Snakk med foreldrene dine og gjerne også helsesøster :-) 

 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold