Hopp til hovedinnholdet

jeg ble kidnappet og truet på livet av min kjæreste

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble holdt fanget med en pistol rettet mot meg og kidnappet av min kjæreste, det gikk 3 dager før jeg kom meg unna, hva er straffen for dette? Jeg var i tillegg gravid, og det kom flere trussler om å drepe familien min hvis jeg ikke gjorde som han sa!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette vil han utvilsomt få en streng fengselsstraff for. Det er flere forhold som er straffbare, og det er flere ting som er straffeskjerpende, som gjør at dette vil bli ansett som et svært alvorlig straffbart forhold.

Likevel er ikke straffen hans det som er viktigst for deg å tenke på. Det viktigste for deg å tenke på, er at du er et sted hvor du kan føle deg trygg og at du får hjelp til å snakke om det du har opplevd. Det er også viktig at du anmelder dette forholdet til politiet, og at de følger opp den biten av saken.

Ring feks Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111. Se også artikkelen nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold