Hopp til hovedinnholdet

Faren min slår meg, men ikke hardt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13 år. Faren min slår meg, men ikke hardt. Han er altid sur. Idag så var jeg inne på doen på friminuttet, og det får vi ikke lov til. Så kom lærern min og ringte til pappa. Også etterpå da jeg kom hjem fra skolen så var han hjemme. Han begynte a sparke meg og slo meg i kinnet. Jeg ble lei meg. Og nå så gråter jeg. Jeg vil bare ta selvmord. Han er altid sur. Da jeg var liten så var han altid snill, men nå har han blitt til et monster. Håper dere leser dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt. Foreldre har ikke lov til å slå barna sine, og det er derfor viktig at du forteller dette til en voksen du har tillit til.

Kanskje er det noen andre i familien din du kan snakke med, en sosiallærer eller helsesøster. De voksne må hjelpe deg så det blir slutt på at din far slår deg.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, 116111 (gratistelefon). Ut fra det du forteller høres det ut som at barneverntjenesten må hjelpe deg og familien din.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold