Hopp til hovedinnholdet

broren min er voldelig i stad kom han og slo meg i ansiktet uten grunn dette skjer hver dag

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år jeg bor med mamma,pappa og lille bror men problemet mitt er at broren min er voldelig i stad kom han og slo meg i ansiktet uten grunn dette skjer hver dag men mamma vil ikke hjelpe og jeg vil ikke snakke med pappa fordi han er sånn å jeg har snakket med helsesøster og lærer men det hjelper ikke jeg sliter med selvskading og mobbing det er flere ganger jeg sitter med selvmords tanker jeg må ha hjelp til å få stoppet dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du blir utsatt for vold av storebroren din.

Ingen barn, eller voksne for den saks skyld, skal utsettes for vold fra andre. Å utøve vold mot andre mennesker er en kriminell handling og kan straffes av politiet.

Det viktigste er å få en stopp på volden som broren din utsetter deg for. Den volden kan også sannsynligvis være årsaken til de andre tilleggsproblemene du nevner. Du forteller at du har vært i kontakt med lærer og helsesøster på skolen og at de ikke hjelper deg. Og du forteller at moren eller faren din heller ikke vil hjelpe deg. Da tenker jeg at neste steg er at du kontakter barneverntjenesten i den kommunen du bor i. De vil i hvert fall høre på deg og vil sikkert gjøre det de kan for å få stopp på det du blir utsatt for.

Du kan finne nummeret til barnevernet på hjemmesiden til kommunen din. Hvis du synes det er vanskelig å finne frem kan du også ta direkte kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på tlf (gratis): 116111. Der sitter det voksne personer som vil kunne hjelpe deg videre.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold