Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble voldtatt av noen på skolen og tørr ikke å gå på skolen eller fortelle noen om det. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg var på en fest forrige helg og ble voldtatt. Jeg har fått høre av noen som var på festen att jeg ble voldtatt av 3 forskjellige personer fra skolen min, jeg tørr ikke å gå på skolen. Jeg tørr heller ikke å si det til venner og familie... Hva skal jeg gjøre? Jeg har har prøvd og tatt selvmord flere ganger etter det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 og takk for at du skriver til oss!
Voldtekt er en svært alvorlig forbrytelse og en enorm krenkelse å bli utsatt for. Du skriver at du har forsøkt å ta selvmord flere ganger i etterkant og at du ikke heller tørr å gå på skolen. Jeg kan forestille meg at du bærer på en stor smerte, og ekstra utfordrende er det kanskje at du bærer på dette helt alene. Du skriver at du ikke tørr å fortelle om dette til venner og familie, men jeg vil på mitt sterkeste råde deg til å snakke med noen. Alternativer kan være eksempelvis helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Helsepersonell har taushetsplikt pluss erfaring med å snakke med ungdom som har vært utsatt for blant annet seksuelle overgrep. Dette er trygge steder å åpne seg om hva man har vært utsatt for, noe som er viktig slik at du kan få det bedre i hverdagen. Jeg legger også ved et par artikler som kan være nyttige.
 
Vennlig hilsen psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold