Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å bli fysisk uvel av å se noen sloss?

Jente 15 år
 

Spørsmål

I friminuttet på skolen var det 2 gutter som sloss. Jeg er ikke spesielt god venn med noen av de men når jeg så det følte jeg at jeg ble syk. Følte jeg måtte spy og følte meg veldig uvel. Det sitter i meg ennå og jeg har en veldig rar følelse i kroppen, klump i magen og tørr i munnen. Det var ikke noe blod ellerno men de sparket og slo hverandre. Er dette normalt å føle slik jeg føler når man ser slikt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når mennesker opplever vold, så er det helt normalt å bli redd og kvalm. Det er en del av kroppens naturlige reaksjon på å oppleve farlige situasjoner. Kvalmen kommer bl.a. fordi kroppen skiller ut adrenalin, et hormon som gjør kroppen klar til å løpe eller sloss.

Det er skremmende å se noen slå og sparke hverandre, og jeg forstår at du får klump i magen av å tenke på det. Selv om du ikke ble slått selv, så har du lov til å føle deg dårlig, og du kan snakke med voksne om det du opplevde. Hvis du du fortsetter å plages av det du opplevde kan du kanskje snakke med helsesøster eller foreldrene dine, og få hjelp til å føle deg trygg igjen?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold