Hopp til hovedinnholdet

Slåss med en jente på byen

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var i helga ute på byen. Møtte en jente som ville snakke med venninnen min, jeg ble dratt inn i denne kranglen etterhvert. Hun dyttet så i meg jeg svarte henne ikke rør eller dytt meg en gang til, hun dyttet meg så igjen slik at jeg falt på bakken og skadet beinet. Da jeg reiste meg opp igjen så slo jeg til henne. Hun slo etter meg, jeg sparket etter henne og hun dyttet meg igjen ned på bakken, da jeg lagg nede på bakken begynte hun å fortsette å sparke, da jeg reiste meg opp sparket og slo jeg etter henne i lufta (da venninna mi dro meg ifra henne). Jeg begynte så å snakke til henne på lang avstand hvor hun skriker og griner at hørselen hennes er ødelagt. Plutselig uten noen form for varsel og uten at jeg så ham kommer broren hennes og slår til meg i ansiktet så hardt at kjeven min datt ut av spor hadde ingen smerter der og da pga alkohol. Etter dette ber min venninne meg om å gå hjem, jeg gjorde dette. Men mitt spm er hvem sin feil er dette å ta skylden på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Den største feilen her er vel at dere alle bruker vold for å løse konflikter? Handlinger som dette kan få store konsekvenser for dere ? både i form av politianmeldelser og enda verre - dersom noen blir alvorlig skadet. Konfliktene mellom dere er vel på ingen måte løst etter dette? Antagelig er de blitt større og det kan være lurt å ta en samtale for å snakke om hva som skjedde, oppklare mulige misforståelser og dessuten ble enige om hvordan dere skal forholde dere til hverandre i framtida. Hvis du er interessert kan konfliktrådet i fylket ditt hjelpe til med det.

Ta en kontakt med dem og snakk om saken, så kan vi ta kontakt med de andre involverte og se om flere kan tenke seg å snakke om dette i stedet for at knyttneven  skal brukes når dere møtes i framtida. Vi vet også at mange er redd for å gå på by`n etter slike hendelser som du beskriver og et møte kan dempe den frykten. Det koster ingenting å bruke konfliktrådet.

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold