Hopp til hovedinnholdet

foreldrene mine nekter meg å dra ut fordi det er "sent" , de truer med vold.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Er en gutt på 17( -1 måned) å skulle bare til en venn kl 1 på natten, mange av de som var der er på min alder og foreldrene mine nekter meg å dra ut fordi det er "sent" ,når jeg sier at det ikke er en god nok grunn pluss at det er helg så truer de med vold. Får jeg ikke bestemme om jeg får dra ut selv og hva skal jeg gjøre med dn voldgreia? Takk for svar på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er (nesten) 17 år, og at du ble truet med vold av dine foreldre da du ønsket å dra ut til en venn kl. 01 på natten. Du spør om ikke du selv kan bestemme når du skal dra ut, og hva du skal gjøre med den voldsgreia? 

Jeg kan skjønne at du synes det er urimelig at du ikke fikk dra ut klokka 1 på natta, men sett fra et foreldreperspektiv skjønner jeg også foreldrene dine. Det er uansett ikke greit å true med vold. Du skriver ikke noe om at du har opplevd trusler om vold eller trusler tidligere, men jeg tenker at foreldrene dine trenger å lære litt om hvordan en kan få til god grensesetting av en stor ungdom, og at du trenger å vite hva foreldrene dine aksepterer, og at dere sammen kan sette ned noen regler for hvordan dere vil ha det.

Kanskje kan det være lurt å oppsøke et familiesenter, de er gode på å snakke med familier som kan trenge litt råd og veiledning.

Les gjerne mer i artiklene jeg har lagt ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold