Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk nettopp vite at kompisen min blir slått hjemme av faren sin

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg fikk nettopp vite at kompisen min blir slått hjemme av faren sin, men han vil ikke at jeg skal si det til noen fordi han vil ikke at faren skal få straff. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg vil så gjerne hjelpe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår ditt ønske å ville hjelpe din venn. Ingen barn skal oppleve å bli slått, det er ikke lov i Norge. Jeg tenker at dere kan f.eks kontakte alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis. Der kan dere få informasjon om hvordan barneverntjenesten arbeider og hvordan vi jobber med dette. Du kan også prate med noen på skolen f.eks en helsesøster eller sosiallærer og fortelle at du er bekymret for din venn som er blitt slått. Det klan være at din venn ikke kommer til å like det men jeg tenker det viktigste er at både vennen og pappaen får hjelp.

Du skriver at din kamerat har fortalt at han blir slått av sin far hjemme. Jeg forstår at det er vanskelig for deg å bære på. Jeg forstår også at kameraten din ikke vil at dette skal fortelles videre, han er nok redd for hva som da kan komme til å skje.

Det er ikke lov å bruke vold mot barn i Norge. Både kameraten din og faren til kameraten din trenger hjelp. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen hvis du har det. Du kan også gå til en annen voksen du stoler på. Helsesøster vil kunne ta kontakt med for eksempel barnevernet. Du kan også selv ta kontakt med barnevernet, men det er godt å ha en voksen med seg.

Det er viktig at du ikke går og bærer på dette alene. Jeg forstår at du vil hjelpe, og det aller beste du kan gjøre for å hjelpe er å fortelle det til en voksen. Denne saken er ikke noe du og kameraten din skal ordne opp i selv.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøste på ung.no og Alarmtelefonen for barn og unge

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold