Hopp til hovedinnholdet

Vennen min bor ikke i Norge og har voldelige foreldre. Hva kan jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke helt sikker på om jeg har satt denne i riktig emne. Uansett, jeg fant nylig ut at en venn av meg har voldelige foreldre. Vennen bor ikke i Norge, og jeg møtte han over nettet. Jeg aner ikke hva jeg skal si, eller gjøre, for det er aldri noe jeg har opplevd før. Er det noe jeg kan gjøre? Hva burde jeg si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er veldig leit å høre at vennen din ikke har det bra hjemme! Det er ikke lett å vite hva som er riktig å gjøre som venn. Det er veldig bra at du skriver og ber om råd og tips, slik at du ikke er alene i denne situasjonen.
 
Det viktigste du kan gjøre som venn er to ting. Du kan støtte vennen din og være der for ham slik du ville være som venn uansett, og du kan støtte ham i at han bør be om hjelp slik at foreldrene kan få hjelp til å være bedre foreldre.
 
Du forteller ikke hvilket land vennen din bor i, men generelt tenker jeg at vennen din bør fortelle en voksen på skolen sin om hvordan han har det, slik at skolen kan hjelpe ham med å få hjelp.
 
Det som er viktig for deg å vite er at du ikke har ansvar for å hjelpe din venn, du er en ungdom selv og du kan bare være en god venn dersom du ønsker det. Jeg vil oppfordre deg til å ta en prat med helsesøster på skolen din om dette, slik at du kan få støtte og noen å dele det du får høre av vennen din med.
 
Jeg ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold