Hopp til hovedinnholdet

Min pappa bruker mye psykisk vold mot meg, og har gjort det helt siden jeg var liten

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg usikker og redd. Min pappa bruker mye psykisk vold mot meg, og har gjort det helt siden jeg var liten. Jeg har fått elendig selvtillit, og mye psykiske plager. Han kaller meg for stygge ting hver eneste dag, og prøver alt for å få til en krangel. Han kan lete i gjennom alle tinene mine mens jeg sover også. Det føles veldig ubehagelig og skummelt. Han pleier å kalle meg for drittunge, slem tvers gjennom, svak, en plage for familien. Han sier at jeg er grunnen til at han ikke får sove om natten. Han sa en gang "Du er så jævlig schizofren". Det er mange ting han sier, og jeg føler det som veldig ubehagelig. Jeg er frustrert og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker ikke bo hjemme lengre, men er ikke 18 enda, og har heller ikke penger. Jeg har ikke skole heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke vanskelig å forstå at du føler deg usikker og redd. Sånn som du har det hjemme fortjener du ikke å ha det. Dette kan du snakke med barneverntjenesten om. Der kan du få hjelp til å komme deg tilbake på skolen igjen og du kan få hjelp til å få det bedre hjemme. Sammen med barneverntjenesten kan du også finne ut om det er bedre for deg og flytte hjemmefra.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111 hvis du ønsker å snakke om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold