Hopp til hovedinnholdet

Før var kjæresten min god og snill, men nå er han ikke det.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Typen min har forandret seg de siste månedene. Før var han god og snill, men nå er han ikke det. Han forteller meg ofte at jeg er tilbakestående og dum osv. Han er blitt skikkelig aggressiv i sengen. Før hadde vi normal sex, nå er han blitt skikkelig aggressiv. Vil bare at jeg skal suge ham, og river meg i håret og ser beint ut rasende ut. Bevegelsene og alt er så sinte. Da jeg spurte om vi kunne ha mer følsom sex, fikk han den ikke opp og ble kjempe sint på meg og sa han hatet følsom sex. Han sier han skammer seg over meg og vil ikke fortelle noen venner/familie om meg. Han vil ikke møte mine venner heller, men sier han kan møte bestevenninnen min hvis han får ha sex med henne. Han har satt opp regler for hva jeg skal si og oppføre meg. Jeg vant en tur for to til en storby i Europa, men ble akutt syk på flyplassen og fikk ikke dratt. Han dro bare fra meg og brukte min premie, mens mamma måtte kjøre meg til legevakten. Jeg har fått angst/mareritt/vektnedgang. Er dette psykiskvold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Det du opplever er helt klart ikke greit.  Mitt klare råd til deg, er at du må komme deg ut av dette forholdet.  Man blir nedbrutt av å være i et forhold med noen som behandler en på denne måten.  Det er psykisk vold!

Har du noen å støtte deg til som du kan prate med og som kan hjelpe deg ut av dette?  -En venn eller noe i familien?  Andre ser nok at dette ikke er bra for deg og vil støtte om du ber om det.  

Du må greie å ta tak i dette nå.  Kjæresten din har kanskje sine problemer som grunn for at han er som han er, men det er ingen unnskyldning.  Jeg har liten tro på at han vil forandre seg.  

Prøv å avslutte forholdet nå.  Det er ikke bra.  Kanskje har du blitt i det fordi du ønsker at det skulle være bra.  Å være i noe som er "drømmen om", men ikke virkeligheten, er ikke lurt.  

Hvis du trenger støtte for å komme ut av dette, kan du også kontakt et krisesenter.  De er vant til slike problemstillinger og kan gi god støtte og råd på telefon eller ved oppmøte.  

Du finner en oversikt over landets krisesentre her.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold