Hopp til hovedinnholdet

mamma og pappa krangler hele tiden, han kan true med å slå mamma

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 17 år. Bor sammen med foreldrene mine og en mindre søster. Greia er at mamma og pappa krangler hele tiden, der han kan true med å slå mamma, og har flere ganger før slått henne. Han truer også meg, og slår meg, men ikke så ofte. Problemet er at jeg ikke tørr å si i fra til noen, jeg har virkelig prøvd. Jeg elsker mamma over alt i verden og vil bo med henne, men min far derimot.. han truer med å drepe mamma, og han truer med å ta oss og aldri la oss få se mamma igjen om dem krangler. Jeg trenger tips veldig fort, da jeg ikke vet hvor mye jeg kan klare nå. Problemet er også at vi er utlandske, og da mener jeg at om jeg anmelder han så blir han sendt ut av norge, og kan gjøre hva som helst etterpå med oss i ettertid. Hva burde jeg gjøre? sånn at jeg og min mamma kan være trygge. dette har pågått i flere og flere år, men jo større jeg blir jo mer påvirker dette meg og jeg sliter også på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Jeg ser at du har det vanskelig hjemme og at du lever under forhold som ikke er gode verken for deg eller de andre i familien din. Jeg tenker at dersom det skal bli slutt på volden må det snakkes om. Jeg forstår også at du synes dette er vanskelig og at du er redd for konsekvensene.  Du nevner at du har forsøkt å snakke med noen, men ikke med hvem. Så da lurer jeg på, har du snakket med helsesøster på skolen? Dersom ikke så er en mulighet å oppsøke henne, fortelle hva som skjer og be om hjelp til å  få komme videre. Hun kan f.eks hjelpe deg til å få kontakt med barnevernet eller du kan kontakte dem selv om du vil.  Barnevernet kan ha en samtale med deg nå og de kan hjelpe dere som familie på sikt. Det er en fordel dersom din mor også ønsker å få bistand til en forandring hjemme hos dere.  

Dersom du synes det er vanskelig  å oppsøke barnevernet i  kommunen der du bor, kan du ringe dem, du kan i første omgang være anonym og fortelle dem om hvordan dere har det hjemme hos dere. De vil så kunne gi deg råd /hjelpe dere på veien videre.

 

Dersom du ønsker å snakke med noen om dette, kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge, 116 111. Åpningstider fra kl 15.00-08.00 på hverdager og døgnåpent i helgene. Der vil det være noen du kan snakke med og det er gratis å ringe.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold