Hopp til hovedinnholdet

slo faren min etter en krangel, han slo meg tilbake

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Får ikke så lenge siden var jeg i en krangel med faren min, jeg slå han. jeg ville egentlig ikke slå han, men jeg begynnte og tenke på noe traumatisk. Så jeg ble helt rar i hodet. Han slo meg tilbake, jeg ble redd så jeg slo han igjen, han slo meg igjen, jeg lurer på om det er greit for foreldre og ta igjen? Og jeg mente ikke å slå han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om høres ikke bra ut.  Det er ikke lov for noe nå slå noen andre, og det er strengt forbudt for foreldre å slå barna sine.  Når vi noen ganger gjør noe dumt, så er det viktig å være modig nok til å be om unnskyldning og prøve å bli venner igjen. 

Jeg vet jo ikke hvorfor du og din far begynte å slå hverandre, men jeg tenker at dere kan trenge hjelp fra noen andre voksne.  Det finnes en barneverntjenesten eller en barnevernvakt i kommunen, og de kan du ringe til eller oppsøke. 

Det finnes sikkert også en helsesøster på skolen der du går.  Hun har nok snakket med mange ungdommer som har det vanskelig hjemme. 

Mitt råd er at du prøver å finne en voksen som du stoler på for å snakke om dette, for slik du beskriver det, skal det ikke være!

Lykke til!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold