Hopp til hovedinnholdet

Sint og deprimert

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært en del deprimert i det siste. Da jeg var på trening i går kveld ble jeg plutselig kjempe lei meg og kjempe sinna, helt uten grunn. Jeg husker jeg begynte å slå på en boksesekk og at jeg satt på gulvet å sjalv og hadde massa sår på hendene, det var blodflekker på boksesekken, men jeg husker ingen ting. jeg husker ikke annet enn at jeg sto å slo, aner ikke hvor lenge.. hva kan dette være? Hva kan det skylles? Hvorfor husker jeg ingenting? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Så bra du tar kontakt med oss i ung.no

Du skriver du har opplevd deg selv som deprimert den siste tiden. Sliter du med vanskelige og vonde følelser kan dette være grunnen til at du mistet kontrollen og gikk løs på bokse-sekken. Kanskje hadde du mange opparbeidede følelser inne i deg, som fikk utløp?

Uansett så tenker jeg du kan få det bedre med deg selv. Mange unge sliter med depresjon. Det du forteller om er helt normalt. Livet går opp og ned. I blant kan en få det veldig vanskelig og da er det bra å få hjelp.

 

Heldigvis finnes det behandling å få. Jeg vil råde deg til å få hjelp av en person som kan støtte deg og hjelpe deg ut av din vanskelige situasjon.

Personer du kan snakke med er helsesøster, foreldre, sosiallærer, legen din eller en psykolog. Er det vanskelig å si det med ord, skriv ned det som er vanskelig på en lapp og gi denne til den som skal hjelpe. Du kan også vise denne personen spørsmålet du sendte inn til ung.no 

Jeg legger ved noen artikler hvor du kan lese om hvordan du kan få det bedre med deg selv.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og vil ønske deg lykke til. Ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold