Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor sammen med min far som er så snarsint. Bør han gå til lege? Jeg vil flytte til mamma.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. jeg har en far som blir jævla sint for småting. Bare det ligger et papir på gulvet klikker han helt. jeg hater rett og slett pappa. jeg er ikke noe glad i han lenger fordi han blir sint for alt, jeg har bare lyst til å flytte til mamma fordi hun flyttet fra han for 2 år siden, nettopp fordi han er så sint. Er det farlig at han er så sint? burde han dra til en lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når du har det vanskelig :-)

Det du beskriver hørtes da riktig utrivelig ut!

Når noen blir lett sint - også for små tin - kan det høres ut som at personen har mye å stri med, slik at han tåler lite før han klikker, som du uttrykker det. Nå vet jeg jo ingenting om faren din, men det kan hende han kunne ha nytte av å snakke med noen - og kanskje få hjelp til å løse noen problem, om det er det som er saken. Han kan gjerne begynne med en lege. Ellers finnes det sinnemestringskurs, der man lærer å handtere sinneutbrudd. Spørsmålet blir hvem som er i posisjoen til å foreslå dette for han?

Har du snakket med din mor om at han fortsatt er like sint, og hvordan du opplever det?  Hvis ikke, kan du vurdere å gjøre det - og få henne med på å endre ditt bosted. Her vil familievernkontoret kunne være til hjelp. Ingen skal trenge å leve i frykt for neste sinneutbrudd. Det gjør noe med oss.

Dersom du ikke får hjelp av din mor, vil du selv kunne ta kontakt med barneverntjenesten, og forklare din situasjon. 

Dersom du er ubekvem med å kontakte barneverntjensten selv, vil  helsesøster på skolen, eller andre voksne som du stoler på, kunne hjelpe deg. Alle kommuner har barneverntjenester.

Hvis du ber om hjelp for deg selv, kan det i neste omgang medføre at også faren din får hjelp med sinnet sitt.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

 

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold