Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine bruker vold og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Foreldrene min bruker fysisk vold og mobber som i engelsk kalles for "verbal abuse" og jeg vet ikke hva jeg skal gjør. Det har påvirket meg mentalt synsikt men eg vill heller ikke at de skal straffes fordi de har født meg, oppdratt meg, matet meg osv. Men eg er lei av å leve orker ikke mer. Tenker bare på o sove i et dyp søvn eller dø. Orker absolutt ingenting!! Greier neppe å gå på skole. Kan dere gi meg råd om hva jeg kan gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 16 år

Du forteller at foreldrene dine bruker fysisk vold og mobber deg, at det påvirker deg mentalt og at du er lei av å leve. Du sier du ikke vil at foreldrene dine skal straffes. Du ønsker råd om hva du skal gjøre. 

Det er så trist å høre om situasjonen din og hvordan du har det. Foreldre skal ikke bruke vold. Vold er skadelig, og ulovlig i Norge. Vold er også alltid utøvers ansvar. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en voksen du kan stole på, for eksempel helsesøster på skolen, slik at du kan fortelle noen om situasjonen din og foreldrene dine kan få hjelp til å slutte å bruke vold ved at dere tar kontakt med barnevernet. Barnevernet i Norge er til for at barn skal ha en trygg oppvekst, de kan bidra med hjelp uten at noen nødvendigvis blir straffet. Helsesøster kan også hjelpe deg å komme i kontakt med noen du kan prate med om hvordan du har det, om du ønsker dette. Hvis du ikke klarer å gå på skolen kan du ringe Alarmtelefonen for Barn og unge, det er gratis og de har lang erfaring med hva som er best å gjøre i situasjonen du er i. 

Lykke til. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold