Hopp til hovedinnholdet

Faren til venninna mi er voldelig mot henne. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Dette gjelder ikke egentlig om meg men jeg fikk vite at faren til bestevennen min er voldelig mot henne. Vi satt utenfor skolen i skjørt å jeg så at hun hadde et skrubbsår på leggen og armen så jeg lurte på hva som hadde skjedd. Hun ville ikke di det med med en gang men etterpå sa hun "du vet at jeg knuste telefonen i går? Jeg sa det til pappa, og han ble dritsur å løftet meg opp og heiv med et par meter bort. Men s mamma bare satt å så på" jeg ble sikkelig sattut men hun ville ikke snakke mer om det. Skal jeg trøste henne elker bare latesom jeg ikke hørte det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så godt det er for venninna di at hun har en venn som bryr seg slik du gjør - det er veldig bra. 

Til det du spør om: du skal selvfølgelig prøve å trøste henne, men du bør hjelpe henne mer enn det. Ingen barn skal ha det slik venninna di har det og det er ikke lov for noen foreldre å slå eller på noen måte bruke vold mot barna sine.  

Jeg synes at du skal hjelpe venninna di til å snakke med noen andre voksne på skolen om dette, f.eks helsesøster, sosiallærer eller klassekontakt. Hun kan også kontakte barnevernet i den kommunen hun bor. 

Dersom hun ikke vil snakke mer om dette, så er det dessverre lite du kan gjøre. Det går ikke an å tvinge noen til det, men det viktigste du da kan gjøre er å fortsette å være en god venn og kanskje hun vil snakke med noen voksne om det når det har gått en stund. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold