Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir slått hjemme

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir slått hjemme faren min slår meg skriker på meg hele tiden og han pleier ofte å prøve å kaste meg ut av huset!!! Mormor er syk og moren min måtte reise før når mamma var her pleide han Skjeldent å gjøre noe, men nå som mamma har reist slår han meg klikker på meg jeg har til og med fått hørselsproblemer i følge legen bare på grunn av det han gjør han slår meg med belte og sko, jeg må ta fri fra skolen får at arrene Skl gå vekk for at ingen Skl få vite noe som helst! Hjelp meggggg hva Skl jeg gjøre jeg vil ikke kontakte barnet værnet for da mister jeg mamma også mamma har ikke råd til å betale for 5 døtre osv hjelpppppp hva Skl jeg gjøre med han???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så fint du tar kontakt. Jeg tenker at det du opplever er forbudt i Norge. Det er ingen barn som skal måtte tåle å blitt slått og utsatt for vold i hjemmet sitt. Her skal de kunne føle seg trygge og ivaretatt. Du spør hva du kan gjøre med din far? Da tenker jeg du må snakke med noen andre og fortelle , for så å få slutt på volden i hjemmet ditt.

Du sier du ikke vil snakke med barnevernet for da mister du mamma. Tenker at det vil du ikke  gjøre. Barnevernet vil hjelpe til for å beskytte barna mot vold, det betyr nødvendigvis ikke at barna må flytte ut. Kanskje det vil være en løsning at dere barn kan få bo sammen med mamma og at hun får den hjelpen hun trenger for å ivareta dere alle  mens far må bo et annet sted. Har du fortalt din mor hvordan dere har det når hun er ute og reiser?  Hun bør informeres om hvordan det er når hun er på tur. Du kan også fortelle det til helsesøster som kan hjelpe deg til å komme i kontakt med barnevernet eller gå direkte til barnevernet. Håper du finner en utvei for å få det bedre hjemme hos deg

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold