Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei ,Helt siden jeg har vært liten har pappa slått meg vær gang han blir skikkelig sur , Helt siden jeg var liten har jeg vært veldig redd vær gang han blir sur ... Han skriker kjempe høyt å løper etter meg så jeg må bøye meg og prøve å få han til å ikke slå meg. Mamma pleier å være der men hun ser ikke at han slår å sånt så jeg sier han slår men hun sier han aldri gjør det. Når han slår meg truer jeg at jeg skal si det til barnevernet og skal ringe fra mobben men da blir han bare enda surere... De er kjempe snille mot meg til vanlig å sånt men når han blir sur er jeg livredd. Hvorfor kan han ikke kjefte som vanlige foreldre ? hva skal jeg gjøre? plis hjelp meg! Takk : )
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei igjen,
Du forteller meg to ting: At foreldrene dine er kjempesnille mot deg til vanlig og at pappa slår deg når han bli skikkelig sur. Å slå sine barn er ulovlig. Det vet både du og pappa.
Hva i all verden er det som gjør at den kjempesnille pappaen din blir så sinna at han mister kontrollen,blir hjelpeløs, slår og gjør deg "livredd"? Aner du hva det handler om? Er det når du har gått i mot de reglene dine foreldre setter, eller er det meningene dine din pappa blir så sint for?
Tenåringsforeldre strever alltid med sine bekymringer for barna, ofte kjenner de seg hjelpesløse og føler at de snakker til veggen, og det kan bli mye kjefting.
Vis mamma dette brevet og svaret herfra.
Du spør hva du skal gjøre? Du har kjempesnille foreldre til vanlig, men dere trenger hjelp til å komme ut av den låste situasjonen. Denne hjelpen kan dere enten få i barnevernet (som slett ikke er der bare for å fjerne barn fra hjemmet) men som kan gi råd, eller så er det mange tenåringsfamilier som synes det er nyttig å gå til et familievernkontor (bufetat.no/familievernet).
Ingen av dere er tjent med at situasjonen fortsetter slik eller utvikler seg i alvorligere grad. Voksne skal ikke slå sine barn, uansett. Det er straffbart.
Lykke til
Vennlig hilsen familieterapeuten/ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Hvorfor bør du vite hva Barnekonvensjonen sier om rettighetene dine?