Hopp til hovedinnholdet

Sønnen til min kjæreste som er 7år blir slått av både mor og mannen til mor.

Jente 20 år
 

Spørsmål
hei.dette er ikke om meg,men om sønnen til min kjæreste som er 7år og blir slått av både mor og mannen til mor...
Jeg og min kjæreste har vært sammen i ca 5år.Vi har bodd sammen i 1av de årene.kjæresten min er en god mann og en kjempe god far for sønnen sin.
Jeg har i det siste snakket en del med sønnen hans,for far forteller meg hva sønnen hans sier angående moren sin.

Jeg spør han hvordan han har det hos moren,hva han har gjort og hvordan det går på skolen(for moen hans har bare flyttet vekk med hann og byttet skole til han,uten at noen fikk hvite det) han har alltid fortalt at det går greit,og prøver å unngå å snakke om moren.og sier at han er sliten/vil sov/er tørst eller noe lignende.
men i de siste månedene har han sagt at moren slår han og kjefter masse på han,og han er veldig redd for at noe skal skje med faren hans fordi moren si masse stygt om faren hans og truer han hvis han ikke gjør som hun sier.han forteller at han har masse mareritt og er veldig redd hos moren sin,og når han gr til moren for å bli bedre så kjefter de begge på han og slår han.og at han av og til ikke sover om natten for han er så redd.

Han har alltid vært kjempe glad i faren sin,og han tilber han veldig masse! når han er hos faren sin,og moren skal komme for hente han s blir han kjempe lei seg og begynner å gråte for han vil ikke dra.flere ganger har det skjedd at han har gjemt seg,for han merker at han skal til mor.

vi har ventet på rettsak for å prøve å vinne sønnen hans slik at moren ikke kan slå han,og han slipper å være redd.
vi har hatt psykolog som har vært hos begge parter,og da jeg leste alt hun hadde skrevet i raporten og vurderinge så føles det ut som hun gir blaffen i alt faren,jeg og foreldrene til kjæresten min har sagt. hun har tatt sin vurdering gjennom alt moren har sagt. og moren har løyet mer enn halv parten av det hun har fortalt,jeg hvet dette for jeg har bodd sammen med minn kjæreste i den perioden. og hun har sagt at han har slått henne flere ganger.kjæresten min har fortalt meg om hvorfor han har slått henne..(han hadde kommet hjem og ser ikke sin sønn noen plass,spør henne hvor sønnen er. og hun peker ut på terrasen uten interrese i hvordan sønnen har det. det hadde regnet veldig masse på sønnen,og da klikket faren på moren og slo henne!) og etter min vurdering om hvis det hadde vært mitt barn så hadde jeg gjort akkurat det samme. min kjæreste har ALDRI slått meg eller sønnen sin,og kunne aldri gjort det uten grunn.
dette har psykologen sett enormt nøye på...
nå skal vi i rettsak og er veldig redd for hva som kommer til å skje...

hva mener du angående dette..?
det er en god del mer,men dette mener jeg er det viktigste.

håper på gode råd...

mvh

siri
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er kjempevankelig for en dommer å vurdere slike saker hvor det er påstand mot påstand. Det er kjempe dumt at kjæresten din har slått mor til sønnen hans uansett grunn.

Etter barneloven har barn som er 7år krav på bli hørt, men da må barnet ville det selv. som regel starter slike rettsaker med noe som heter rettsforbredene møter eller rettsforhandlinger. Dette er møter hvor dommeren prøver å få til et forlik mellom partene. Jeg vet ikke om det er i denne forbindelsen at psyklogen er oppnevnt eller om dette har skjedd før.

Det er veldig vanskelig å forutsi utgangen av en rettsak, men kjæresten din må jo fokusere på at han har et gost hjem å tilby sin sønn. Det er også viktig å få frem at det er på grunn av at gutten sier at han blir slått kjæresten din fører sak. Problemet er hvis ikke kjæresten kan sannsynliggjøre at de mishandler gutten og at han har det vondt kan det tenkes at det vurderes at å flytte enda en gang blir vanskelig for gutten.

Jeg lurer på om dere har vært i kontakt med barnevernet der gutten bor. Er dere oppriktig bekymret for barnet bør dere melde dette til barnevernet. Dette kan også gjøres anonymt.

Håper dette var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvor ofte bør du teste seg for klamydia og mykoplasma?