Hopp til hovedinnholdet

Er det en voldtekt når han ikke hadde sex med meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

heii jeg lurte på om når en gutt holder deg fast og ikke vil slippe deg når du sier stopp osv er voldtekt, liz han klådde tok henden under genseren og kysa meg og jeg ville ikke men han holdt meg bare fast og jeg sa stopp flere ganger, men han stoppet ikke. jeg prøvde å dra meg løs men han holdt meg så hardt fast. så fikk jeg masse blå merker på meg dagen etter altså i dag. så spørmålet mitt er egentlig om det er voldtekt ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen din til oss. Det er trist å høre at du opplevde at en gutt holdt deg fast, klådde under genseren din, kyssa deg, holdt deg fast selv om du sa stopp flere ganger, du forsøkte å dra deg løs, men han holdt deg så hardt fast at du fikk blåmerker dagen etter. Du lurer på om dette er en voldtekt?

Hvis en person holder en annen person fast og tar på puppene, kysser personen og dette skjer ved tvang, så kaller vi det et seksuelt overgrep! Dette er alvorlig, og vi vil anbefale deg å snakke med noen om det du har opplevd. Helsesøster er en fin hjelpeperson som du kan snakke om dette med. Alternativt kan du kanskje snakke med en voksen i familien? Blir det for tøft å gå alene, kan du kanskje ta med deg en god venn som du stoler på?

Dersom du ønsker å ringe noen for å snakke, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold