Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min hadde sex med meg når jeg sov

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år. Jeg kom nettopp ut av ett langt forhold som va veldig usunt.. Det skjedde flere ganger at jeg våknet med at jeg vart pult uten at jeg ville det. Jeg var sliten og ikke orket og ha sex så sovnet jeg å våknet med at han la der med penisen inni meg uten samtykke, Jeg turte ikke og si noe når det skjedde jeg vart så red jeg bare la der og ikke turte å røre på meg eller si noe. Det var også ganger hvor jeg ropte til han nei nei mens han tvinge seg på meg. selv om vi var i ett forhold så er vel nei fortsatt nei? av og til klarer jeg ikke og være i min egen seng engang fordi det skjedde der også noen ganger. Jeg har kun fortalt 3 av mine nærmeste om saken og di sier jeg burde anmelde det men jeg tør ikke fordi jeg er red for han. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Tusen takk for din henvendelse til oss. 

Du skriver til oss at du hadde en kjæreste som ikke respekterte ditt nei og forteller videre at du følte deg presset til å ha sex med han. Ingen skal behøve å oppleve det. Du forsøkte å sette grenser ved å si i fra, men disse grensene ble ignorert og det er alvorlig. Man står fritt til å ombestemme seg dersom man ikke ønsker sex allikevel, og det skal man kunne gjøre når som helst. Det er også ulovlig å ha seksuell omgang med noen som sover og derfor ikke kan gi sitt samtykke.

Du spør om du bør anmelde han. Det kan du, men før du eventuelt gjør det kunne det være lurt å prate med noen voksne personer som du stoler på. Det kan for eksempel være fastlegen, lærer, helsesøster, rådgiver på skolen eller foreldre. Dersom du ønsker å ringe noen for å snakke, kan du ta kontakt med ringe alarmtelefonen for barn og unge på telefon :116111 Nettadresse: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon : 80057000 Nettadresse:www.incest80057000.no dette er døgnåpne telefoner du kan ringe anonymt til .

Legger ved noen linker som kan være nyttig for deg å lese.



Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold