Hopp til hovedinnholdet

Angrer etter å ha slått noen, vil ikke ha straff.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei. Jeg gjorde noe dumt idag og jeg angrer veldig. En gutt på samme alder som meg drev å sa stygge ting til meg i lengre tid, en dag så møttes vi og han stilte seg oppi ansiktet mitt og kalte meg fitte, feiging og retard. kan klasket meg i ansiktet. Jeg advarte han med at jeg kunne slå om han ikke stoppet, men han fortsatte bare. Jeg slo han i ansiktet og la han ned i bakken. han gjorde ingenting etter slaget, ikke jeg heller. han fikk et sår i panna. Vi ble enige om at denne saken var ferdig og jeg tokk han i hånden, men han sa at han skulle anmelde det til politiet. Jeg angrer veldig, men det skjedde så fort. Jeg angrer av hele meg. jeg vil ikke få straff. Hva skal jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 15 år

Du skriver at en gutt på samme alder i lengre tid har sagt stygge ting til deg, og i dag da han sa stygge ting og klasket deg i ansiktet slo du han og la han i bakken. Han fikk et sår i panna. Dere ble enige om at saken var ferdig, men nå sier han at han skal anmelde deg. Du angrer veldig og ønsker ikke straff. Du lurer på hva du skal gjøre.

Det er modig av deg å ta kontakt. Det å kalle andre stygge ting er psykisk vold. Slag, uansett om det er med flat hånd eller knyttet neve, er fysisk vold. Vold er aldri greit, eller lov. Ut i fra hva du skriver brukte den andre gutten vold først, ved at han klasket deg i ansiktet. Det er forståelig at du ble sint, og ut i fra det du skriver fikk du kanskje opplevelsen av å miste kontrollen - og at du da slo tilbake. Mange kan oppleve sin bruk av vold på denne måten, at det er som en "rullegardin som går ned". Du er allikevel ansvarlig for din reaksjon (i dette tilfelle at du slo og la han i bakken). Du skriver videre at du angrer. Det tar jeg som et tegn på at du tar ansvar for det du selv gjorde, og det er bra og kanskje det beste du kan gjøre.

Det er ikke så mye du kan få gjort med hva den andre gutten velger å gjøre videre. Men, du kan snakke med en voksen du stoler på, eller helsesøster på skolen om det som har skjedd. Både for å hindre at du selv blir utsatt for vold, og for hvordan du best kan reagere dersom det skjer igjen. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold