Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine slår med stoler og belter.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine slår med stoler og belter. Jeg har prøvd å ringe Barnevernet før men jeg ble tatt på fersken og nå er jeg redd får si det til noen. På skolen blir jeg mobba og har opplevd seksuelle overgrep men jeg har aldri sagt det. Hva skal jeg gjøre ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år,

 

Så fint du tar kontakt med Ung.no! Du beskriver alvorlig vold og overgrep som du er utsatt for. Slik skal du ikke ha det. Det er viktig at volden blir stoppet. Jeg tenker du skal fortelle dette til en voksen du har tillit til. Du kan fortelle det til en voksen på skolen din som kan hjelpe deg til å få riktig hjelp. Det kan være helsesøster, sosiallærer eller din kontaktlærer. Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og der får du hjelp til å få kontakt med barnevernet.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold