Hopp til hovedinnholdet

Broren min er slem og slår hele tiden.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en voldelig bror. Han må alltid ha hva han vil. men vis han ikke for det så roper han og slår. han er slem og hele tiden mobber meg og hvis jeg svarer tilbake eller ikke lar han få det han vil så banker han meg ned og når jeg forsvarer meg selv og når det blir for mye og jeg klor han tilbake eller sier han skal stoppe så starter han å kvele meg han tar opp lader eller så gjør han det men handa. Nå Idag gjore han det igjen han slo sparket og spyttet på meg han sier jeg er stygg og frekk og at jeg må ut av huset ellers så dreper han meg en dag og idag var krangelen fordi han hadde på høymusikk Max lyd på høytaleren og jeg sa kan du gjøre det u rommet ditt eller bruke høretelefoner og han slo så jeg slo av høytaleren da Angrep han. Han slår aldri hardt foran mamma eller pappa(skilt) han Barr mobber meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.Han er 14 å

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år.

 

Så fint at du tar kontakt med oss og forteller oss hvordan du har det hjemme sammen med broren din.  Det høres ikke noe greit ut å ha en bror som oppfører seg voldelig mot deg. Du sier noe om at du ikke vet hva du skal gjøre. Du skriver også at broren din ikke oppfører seg slik når foreldrene dine er til stede. Jeg tenker det et viktig at du forteller foreldrene dine hvordan du har det og hva broren din gjør. De er foreldre til dere og har ansvar for dere begge. Det er dem som kan gjøre noe for å få slutt på dette. Du forteller at foreldrene dine er skilt. Dersom dette ikke oppfører, kan det om mulig være en løsning er at dere bor hver for dere hos deres foreldre. Håper du nå klarer å ta dette opp med foreldrene dine i håp om å få slutt på volden du utsettes for.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold