Hopp til hovedinnholdet

ste mora mi slår ste søstra mi

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg sendte en gang for ikke så lenge siden inn et spørsmål om det var normalt at mora skremte dattera si, så hun ble livredd. Men en ting jeg glemte å nevne var at ste mora mi også slår ste søstra mi. Det er jeg veldig beskymret for, så når ste mora mi blir sint så blir hun VELDIG!!!!! sint. Så da begynner ste mora mi å skremme ste søstra mi og slår henne. Og jeg liker ikke dette. Så jeg lurer på hva jeg kan gjøre. For jeg blir veldig beskymret for dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at stemora di slår og skremmer stesøstera di og spør om det er normalt og hva du bør gjøre.

Nei det er ikke normalt og det er heller ikke lov å bryte noen ned psykisk ved å skremme dem, og straffbart å slå barn. Dersom du går inn på barnevernvakten.no så kan du finne telefonnummeret til barneverntjenesten i den kommunen du bor i, og ringe til dem å fortelle det som skjer.

Dersom du synes det er vanskelig så kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116111. Det er en gratis telefon som du kan ringe og du kan rådføre deg med de som svarer, og de kan også sende en bekymringsmelding til barneverntjenesten for deg.

Eller du kan gå til helsesøster på den skolen du går på og fortelle det, og hun kan råde deg til hva du bør gjøre. Skjønner at du blir bekymret og det er bra at du spør om råd.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold