Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater foreldrene mine og broren min De slår søstra min.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg hater foreldrene mine og broren min De slår søstra min. Og jeg kan ikke gjøre noe med det. Ikke rart at jeg har selvmord tanker men jeg vil ikke at søstra min skal ha det jeg vil at hun skal ha et bra liv. Hun fortjener det. Og den andre broren min også. Jeg ikke hva jeg skal gjøre. Og de selvmordstanker jeg har dem på grunn av familien min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor fortvilet du er over hjemmesituasjonen din. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg!

Ingen barn skal oppleve det å vokse opp og være utrygge i sitt eget hjem. Dessverre så skjer det likevel i noen familier. Hvis jeg forstår deg riktig så går dette utover deg slik at du får selvmordstanker og at din bekymring for søsteren din øker.

Dette sier meg at det ikke er greit det som skjer hjemme hos deg og jeg syns det høres ut som dere trenger hjelp.

Hva kan du gjøre?

-Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

-Det finnes også familievernkontor som du kan ringe til der du bor. De kan hjelpe dere som familie.

-Du kan kontakte barnevernet og melde inn bekymring.

Ellers råder jeg deg til å snakke med fastlegen din og få henvisning til psykolog. Det hjelper å snakke om det som er vondt og vanskelig og som har gjort at du får selvmordstanker.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold