Hopp til hovedinnholdet

Er det barnemishandling og vold å bli dratt etter beina ned trapper så man får får vondt og gråter?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er det barnemishandling og vold mot ditt eget barn hvis moren din drar deg med tvang ut av senga etter bena dine og ned trapper mens hun holder fast i bena dine bare fordi du ikke vil på skolen siden du er kvalmen og holder på å kaste opp? Og hun bare ignorerer at du skriker i smerte og gråter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16

Du spør om det er barnemishandling og vold hvis moren din tvinger deg ut av senga og drar deg etter beina etter beina. Du skriver også at hun ikke stopper selv om du skriker i smerte og gråter. 

Ja, det du beskriver her er vold. Det er ikke lov eller riktig av moren din å påføre deg smerter eller fysisk tvinge deg til noe, uansett hva grunnen er. Det at hun ignorerer at du skriver av smerte og gråter er også alvorlig. Det er både sårende og skremmende når foreldre ikke tar hensyn til at man er lei seg eller har det vondt. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med en trygg voksen om dette. Når man er redd eller lei seg hjemme kan det være viktig å snakke med noen som kan hjelpe deg og kanskje familien din. Du kan ta kontakt med hesesøster på skolen eller ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold