Hopp til hovedinnholdet

Var tilstede ved en slåsskamp. Vil jeg få noe på rullebladet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg var nettop i et lite område med et par venner der det skjedde en slåsskamp (ingen av de jeg var med va innvolvert) og jeg var ikke vitne til slåssing pga jeg kom til de jeg var med etter det var over. Når vi bare gikk rundt stoppet politiet oss og spurte om ID vi gidde det isv han tokk bilde av det og så spurte jeg hva som ville skje. Han sa så lenge vi ikke var innvolvert ville det ikke skje noe. Er dette sant eller vil jeg få noe på rullebladet når jeg ikke engang var vitne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det politibetjenten sa var sant. For at noe skal fremgå av en fremtidig politiattest må det foreligge en straffereaksjon. Det vil ikke bli registrert i politiregisteret at du var på et område hvor det var slåsskamp.


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold