Hopp til hovedinnholdet

Da jeg gikk i 5. klasse ble jeg voldtatt av broren min

Jente 17 år
 

Spørsmål

Da jeg gikk i 5. klasse ble jeg voldtatt av broren min. Han gikk i 7. klasse da det skjedde. Dette er veldig lenge siden, jeg går i nå 2. klasse på VGs. Jeg har lest at en kan ikke straffes i en alder av under 15 og broren min var under 15 da dette skjedde. Kan han bli straffet med fengsel om jeg kommer fram med dette nå, eller skjedde det for lenge siden til at det kan skje? Jeg er redd for at ingen skal tro på meg, og heller ta broren min sin side. Broren min brukte aldri vold mot meg, men han trengte det heller aldri. Jeg var for redd til å gjøre noe da det skjedde og latet som at jeg sov.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

 

Så trist å lese at du har opplevd slike ting fra din bror. Det at du ikke gjorde motstand er ikke noe du skal føle på, da det er ganske mange som stivner helt og som ikke klarer å si noe eller gjøre noe for å stoppe det. Vi forstår at det kan være skremmende å fortelle dette til noen, men anbefaler deg å gjøre det slik at du kan få hjelp til hva du bør gjøre. Når det kommer til om han kan dømmes for det han gjorde mot deg i ettertid, tror jeg svare blir nei uten at jeg kan si det for sikkert.

Om du klarer så prøv å prat med dine foreldre om det som skjedde eller ta kontakt med helsesøster på din skole.

 

Du kan også ta kontakt Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.no  eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på

800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold