Hopp til hovedinnholdet

Havnet i krangel og fikk et forelegg

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, var ut i byen og havnet i I krangle med en person, men så kom ei jente å slo mæ i ansiktet og æ bli sint og dro gutten mot politiet, men politiet satt på meg i håndjern og ble kjørt til politistasjonen, mens gutten forklate seg på stedet og anmeldte meg for å slå han i ansiktet noe som jeg ikke gjøre. Nå fikk jeg et forelegg på 8000!! Lønner det seg å ikke vedta dt? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg ble du slått i ansiktet av en jente, og dro deretter en annen gutt mot politiet, som satte deg i håndjern og tok deg med til politistasjonen. Gutten du dro mot politiet anmeldte deg for å ha slått ham i ansiktet, noe du ikke gjorde, og så fikk du et forelegg på 8000 kr. 

Et forelegg er et tilbud fra politiet (påtalemyndigheten) om å gjøre opp straffansvaret ved en bot. Hvis man vedtar boten er straffesaken avsluttet. Hvis man ikke vedtar boten, blir saken brakt inn for retten. 

Er du sikker på at forelegget du fikk gjaldt vold mot gutten, og ikke ordensforstyrrelser e.l.? Hvis forelegget gjaldt vold mot gutten, og du er sikker på at du ikke slo han, er det jo ikke riktig at du skal vedta forelegget. Da påtar du deg jo skyld for noe du ikke har gjort. Du bør derfor dobbeltsjekke hva grunnlaget for forelegget er. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte politiet. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold