Hopp til hovedinnholdet

sette opp et kamera på rommet sitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venninne på 16 år som opplever fysisk og psykisk vold i hjemmet. Hun fortalte for eksempel nylig at moren hennes satte seg på magen hennes og holdt fast armene hennes på en måte sånn at venninnen min nesten ble kvalt. Grunnen til at moren hennes holdt henne sånn var at venninnen min prøvde å komme seg løs fra morens grep. Hun kan også gå inn på telefonen hennes og lese meldinger osv. Barnevernet er inne i bildet, men de nekter å flytte henne til et annet sted og prosessen går generelt sakte. spørsmålet mitt er: kan hun lovlig sette opp et kamera på rommet sitt for å kunne dokumentere det som skjer? Tusen takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ville ikke anbefale å sette opp kamera.

Ingen barn skal utsettes for vold og det er straffbart. Jeg foreslår derfor at venninnen din forteller om hvordan hun har det til poltiet slik at det kan bli anmeldt.


Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold