Hopp til hovedinnholdet

Jeg er blitt slått i pungen, og ene testikkelen er mindre enn den andre.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Den ene testikkelen min er halvparten så stor som det andre. En jeg kjenner har slått meg i pungen flere ganger. Er dette farlig, og kan jeg fortsatt få barn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har blitt slått i pungen av en du kjenner, og at den ene testikkelen er halvparten så stor som den andre. Du lurer på om dette er farlig, og om du fortsatt kan få barn.

Det er ikke bra å bli slått i pungen, så du bør sette en stopper for dette! Be om hjelp, hvis nødvendig - se vedlagte artikkel!

Det er normalt at det er litt forskjell på størrelsen på testiklene, og det er vanskelig å si om det er slagene som er årsaken til forskjellen på størrelsen hos deg. Dersom den ene testikkelen din ikke fungerer som den skal, vil den andre kunne produsere nok spermier til at du kan få barn. Får å få ordentlig svar på dine spørsmål, må du gå til lege for å få en undersøkelse. Du kan gå på helsestasjon for ungdom, eller du kan bestille time hos fastelegen din. Les mere om dette i vedlagte artikler.

Takk for at du bruker ung.no - lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold