Hopp til hovedinnholdet

Presses til å ta selvmord. Hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei , jeg har blitt oppfordret til å mitt eget liv i det siste av en adminstrator på whatsapp (momo). Jeg blir ringt av adminstratoren hele tiden om at jeg må planlegge skikkelig hvordan jeg skal bli påkjørt av toget fra 17..august til 21. August 2018. 21.August er datoen der jeg må direktesende mens jeg tar livet mitt ved å hoppe foran toget. Hvis jeg ikke gjør det adminstratoren sier til meg , truer han meg med all slags mulige ting. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette , jeg sliter fra før av med veldig mye angst som nå gjør at angsten min har blitt 100ganger verre. Jeg er i Behandling hos DPS og ønsker å fortelle om dette , men jeg vet ikke hvordan jeg skal gå fram da det er noe veldig vanskelig. Kunne dere hjulpet meg med å finne måter jeg kan fortelle det til de på DPS?

Besvart 03.08.2018 17:02
 

Svar
Hei

Det er bra du tar kontakt med oss.

Det du forteller om er alvorlig og farlig. Du må ikke høre på hva administratoren forteller deg. Det du utsettes for er alvorlig kriminalitet. Dette er ikke din skyld, og med hjelp og støtte vil du kunne komme deg ut av denne situasjonen.

Når livet blir vanskelig må vi be andre om hjelp. Det er ofte vanskelig å be om hjelp men som regel vil det bli mye bedre etterpå, selv om vi mennesker ofte frykter at det skal bli verre. Husk; for å få hjelp må du be om hjelp.

Jeg støtter deg fult og helt i at du forteller dette til behandler på DPS. Jeg tror det kan være til stor hjelp for deg. Behandler vil lytte og veilede deg ut av situasjonen. De har erfaring med å hjelpe mennesker i slike situasjoner.

Det kan være vanskelig å fortelle om vanskelige hendelser og vonde følelser, men det må vi gjøre, for å få det bedre.

Om det blir vanskelig for deg å si det med ord vil jeg råde deg til å skrive ned det du har opplevd på en lapp, en mail eller i en sms. Vis så det du har skrevet til behandler, eller til andre som kan hjelpe deg. Så kan dere ta en prat om det som står på lappen etterpå. Skriv gjerne ned det du skrev til oss, det forklarer situasjonen bra.

Du kan også ta direkte kontakt med politiet. Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer. Ved krise kan du ringe direkte nødnummer på 112. Husk at politiet ønsker å hjelpe deg og stoppe slike mennesker som administratoren på Whatsapp. Det kan også tenkes denne administratoren utsetter andre for det samme, så han må hindres i å fortsette som han gjør.

Jeg håper du ber om hjelp. Ta gjerne kontakt med ung.no igjen, så kan vi hjelpe deg videre. Les gjerne artiklene vedlagt for flere råd og tips.

Ikke gi opp! Dette kommer til å ordne seg om du ber om hjelp, selv om det virker håpløst nå.

Ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold