Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har opplever vold hjemme

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente 15 år. Jeg har en kompis som jeg har kjent en stund nå. Han er også 15. Han har det ikke så bra hjemme, faren hans driver å slår han heletiden hjemme og morens hans slår han også innimellom. De slår han bare han gjør en liten ting feril.... Han tørr ikke å sove eller å være hjemme fordi han er redd for å bli slått. han har sovet i skogen i en hel måned nå. jeg er skikkelig bekymra for han. han driver også med selvmordstanker og driver å kutter seg. jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! kan dere hjelpe meg? På forhånd takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint å lese at du bryr deg så  mye om vennen din og at du tar kontakt med oss. Ser at du har tatt på deg et stort ansvar for  å hjelpe denne vennen. Og det er bra.  Tenker også at du er viktig at du/dere får noen voksne dere kan dele denne historien med. Dersom vennen din ikke har snakke med noen om problemene sine, bør du snakke med ham om hvordan han kan få hjelp. Du kan for kanskje starte med å følge ham til helsesøster på skolen der dere går. Der kan han snakke om hvordan han har det hjemme. Helsesøster kan hjelpe til, snakke med gutten  og event kontakte andre instanser som kan være til stede for ham videre. Håper det kan være et sted du synes er greit å starte. Dere kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 . Telefonen er døgnåpen og gratis å ringe.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold