Hopp til hovedinnholdet

Hvor farlig er det egentlig å sparke en gutt i testiklene?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvor farlig er det egentlig å sparke en gutt i testiklene? Hvilke skader kan han få? Jeg har hørt at hvis han blir truffet hardt nok kan han i verste fall dø, er dette riktig? Jeg har også hørt at man kan sparke testiklene ut av pungen og opp i magen, er dette riktig? Det er veldig viktig for meg å få svar på dette, da jeg for noen dager siden sparket en gutt i testiklene, jeg er redd for at jeg kan ha skadet han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er relativt farlig at gutter får en del slag/uhell/støt mot testiklene i løpet av livet. Og det går jo som regel bra, så en kan si at testiklene tåler en del. 

Samtidig KAN det i noen veldig uheldige tilfeller gi gutten skade. Men dette kommer jo helt an på hvor godt man traff, akkurat HVOR på testiklene man traff, og ikke minst stryken på sparket.


Jeg kan ikke si noe helt sikkert om slaget du ga gutten var farlig, når jeg ikke vet hvor hardt du slo. Jeg vil nok tro at du ikke er sterk nok til å kunne skade gutten varig. Gutten bør oppsøke lege hvis det gjør veldig vondt, hvis han får en hevelse eller smerte som ikke gir seg, eller hvis han tisser blod. 

Kan du kanskje spørre gutten hvordan det går med han? Evt si at du er lei deg? Noen jenter/kvinner bruker spark mot testiklene som en måte å «ta igjen» eller som selvforsvar hvis de selv blir utsatt for noe. Jeg vet ikke hva som har skjedd her med dere. Det er jo ikke lurt å sparke noen. Hvis du føler deg truet eller plaget, bør du heller ta dette opp med noen voksne, f eks lærer, foreldrene dine eller helsesøster/lege. 

 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold