Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for fysisk/psykisk vold hjemme

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17 år, og har hatt en utrolig dårlig oppvekst. Før, så ble det brukt psykisk og fysisk vold, jeg har en far som har sinneproblemer og en mor som har hatt psykose opp til flere ganger nå. Da jeg var 15 år ble jeg flyttet hjemme fra inn til institusjon fordi jeg ikke kunne bo lengre hjemme pga jeg fikk en alvorlig depresjon pga hjemme tilstedeværelsen og mobbing på skolen. Da jeg var på instusjonen realiserte jeg at det ikke var normalt å bli slått, skreket til, av foreldrene sine. Foreldrene mine har sagt attpå ganger at de ikke skulle ønske jeg var født.Da jeg innså dette i en psykolog time,. Nå er foreldrene mine anmeldt, men jeg anmeldte de og har siden da ikke vært i kontakt med politiet/advokaten fordi For ikke så lenge siden flyttet jeg for meg selv på hybel. Moren min og faren min skriver til meg at de skal kontakte barnevernet og at de aldri vil se meg mer igjen å at jeg ikke er velkomen i huset deres. jeg hater dem selv men har ikke penger

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner utfra det du skriver at du har hatt en vond oppvekst. Du skriver om mange vonde ting. Det kan ikke ha vært lett for deg. Jeg antar at det er barnevernet som gjorde slik at du kunne flytte på en institusjon når du var 15 år. Du skriver at du anmeldte foreldrene dine for et par måneder siden.

I  denne saken vil jeg anbefale deg å ta kontakt med kontaktpersonen din som du har i barneverntjenesten, og snakke med han/henne om dette. Dine foreldre har forsørgerplikt for deg fra til du er ferdig med videregående skole. Men det kan også være at barneverntjenesten kan eller skal hjelpe deg med dette, siden du flyttet hjemmefra når du var veldig ung.

Så du bør ringe barnevernet, og du bør også få hjelp til å ringe advokaten din, for å høre hvordan det går med anmeldelsen. Det er mange som kan være en støtte for deg i denne situasjonen. Be om deresV hjelp. 

DU kan også ringe alarmtelefonen for å få flere råd underveis.

Lykke til1

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold