Hopp til hovedinnholdet

Dere lurer på hvem som kan hjelpe venninnen deres som har en voldelig far.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Faren til venninna mi r voldelig mot moren og noen ganger mot henne. Hun vil ikke søke hjelp så vi de andre venninnene lurte på om det er noen vi kan sende Tlf nummeret hennes til og de ringer henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16


Dere høres ut som gode venninner som prøver å hjelpe henne. Det er veldig fint å høre og det er kjempeviktig at de som ser at noe er galt rundt en prøver å hjelpe til. Dere har helt rett i at riktig steg å ta er å finne noen som kan hjelpe, for resten er ikke deres ansvar. Det er ansvaret til de voksne og det offentlige. 

Jeg vil anbefale deg/ dere å snakke med en trygg voksen om dette. Det er noen alternativer til hvem dere kna snakke med, og jeg ille anbefalt å snakke med flere av dem.  Hesesøster på skolen kan være veldig fin å prate med og hun vil vite hvordan man håndtere dette videre. Og dere kan ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, som er riktig instans til å ta denne saken videre. Å snakke med politiet kan også være en lur ting å gjøre, dere kan snakke med dem og få råd, anonymt også om dere vil. 

 

Jeg syns dere gjør en god jobb, og jeg er enig i at det er viktig å finne noen som kan hjelpe henne. Lykke til!

 Vennlig hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold