Hopp til hovedinnholdet

Eksen banket henne opp, nå føler hun seg utrygg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er 20 år gammel jente, jeg hadde kjæreste og fast jobb. Men etter sommeren så fant jeg ut at eks kjæresten min hadde vært utro mot meg og han bestemte seg for å være med hun, jeg gikk bort fra forholdet, men en dag så kom han hjem til meg og banket meg opp. Jeg har vært deprimert nå, har mistet jobben min fordi jeg klarer ikke å gå ut lenger. Han bor fem min unna meg og jeg føler meg ikke trygg. Nå sitter jeg uten inntekt eller noe som helst. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre nå, føler bare for å gi opp.

Besvart 12.09.2018 10:40
 

Svar
Hei jente (20)

For en forferdelig situasjon du er i. Dette var veldig trist å høre og du trenger hjelp.

Umiddelbart tenker jeg at du må snakke med politiet. Det er ikke lov å banke opp noen og i tillegg føler du deg utrygg. Da må du snakke med politiet og høre om de rettighetene og mulighetene du har og hva de kan gjøre for deg. Det kan være en god støtte å ta med deg en venn eller et familiemedlem til en slik samtale.

Jeg forstår at du føler deg deprimert og ikke klarer å gå ut. Når du har snakket med politiet, kan du tenke på om du kan ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med det at du føler deg deprimert.

Å oppleve kjærlighetssorg er tøft og kan føles som en depresjon, men det finnes gode råd som kan hjelpe deg. Du kan lese mer om det i artikkelen om kjærlighetssorg under svaret. Å snakke med noen om det du opplever, er også god hjelp. 

Hvis du har en depresjon, er det svært viktig at du tar kontakt med en psykolog. Det kan fastlegen din eller helsestasjon for ungdom hjelpe deg med. Jeg legger ved litt info om det under.


Du er viktig og fortjener god hjelp! 
Lykke til og stå på!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine