Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis et barn blir utsatt for vold hjemme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på hva som skjer med et barn som blir utsatt for vold hjemme. Hvor ille må volden være for at forelderen som gjør det blir satt i fengsel? Hvis bare en forelder utfører vold, er det mulig at den forelderen blir tatt vekk, så barnet kan bo med den andre? Hvis forelderen havner i fengsel, hva skjer når den kommer ut? Hvis barnet har vokst opp nærme en voksen som han/hun stoler på, og man sier ifra til barnevernet at barnet blir utsatt for vold hjemme, kan barnet flytte til den voksenen selvom de ikke er i slekt? Håper jeg får svar, tusen takk. Hilsen bekymret jente

SVAR

Besvart 15.10.2018 09:12:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle