Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å drop-kicke noen som har presset meg for nudes?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

En jente på trinnet mitt har på et eller annnet hvis fått tak i nudes av lillebroren min på 14 år. Hun prøver å presse meg til å sende nudes av meg til henne, for hvis ikke legger hun ut nudes av broren min. Vi avtalte å møte opp for å komme til en enighet, men hun var ekstremt sta og ville ikke høre. Jeg ble så sint at jeg drop-kicka henne med full kraft og jeg har grunner til å tro at hun brakk noen ribbein. Er hva jeg gjorde galt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Det er straffbart å utøve vold mot andre. Voldslovbrudd betegnes som kroppskrenkelse eller kroppsskade etter straffeloven §§ 271 - 274. Hvis hun har fått brukket ribbein, vil det gjerne være snakk om en kroppsskade, som kan straffes med fengsel inntil 6 år. 

Selv om du følte at du ble provosert, er det ikke lov å ty til vold. Hvis hun anmelder forholdet til politiet, eller politiet på annen måte blir kjent med tilfellet, vil det kunne få alvorlige konsekvenser for deg. 

I artikkelen jeg har lagt ved kan du lese om hvordan du kan kontrollere sinnet ditt. Hvis dette er noe du strever med, bør du ta kontakt med hjelpeapparatet, som for eksempel helsesøster. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold