Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dø!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg vil døøøøøøø

Besvart 18.10.2018 19:52
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. Jeg forstår at du er på et sted hvor det er vanskelig å forestille seg at det noen kan bli annerledes eller bedre. Jeg syns det er så fint at du kan skrive til oss og fortelle til oss hvordan du har det.

Hva er det som gjør at du vil dø? Har du noen rundt deg du kan snakke med?

Vi vet at selvmordstanker handler ofte om at man vil at det som gjør vondt skal forsvinne. Det trenger ikke bety at man faktisk vil dø.

Hva kan du gjøre?

Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du trenger noen å snakke med!

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Det å ha noen som kan støtte og hjelpe til å sortere i vanskelige tanker og følelser er til stor hjelp. Det finnes andre og bedre måter å løse det som gjør vondt på enn å dø!

Jeg vil også minne deg på at selv om det gjør vondt nå så vil det ikke alltid være slik.

Det blir bedre!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg anbefaler deg å lese.

Håper du får det bedre snart.

God klem til deg og ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold