Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever en del vold hjemme av broren min, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hallo!Jeg er en jente som er 13 år,jeg opplever enndel vold hjemme av broren min eks:Slår meg,dytter meg og Sparker meg enndel mye!!Hva skal jeg gjøre?

Besvart 02.11.2018 13:58
 

Svar
Hei!

Det er ikke greit at du har det sånn. Hjemmet skal være et sted hvor du kan kjenne deg trygg og ikke bli utsatt for vold fra noen. Vet foreldrene dine hva broren din utsetter deg for? Hvis ikke, så synes jeg du skal be om en prat med dem hvor du forteller tydelig hva som skjer og hvordan dette kjennes for deg. Så er det dine foreldres ansvar å stoppe volden og sørge for at du er trygg.

Hvis foreldrene dine ikke tar deg på alvor eller ikke klarer å hjelpe deg, så må du be om hjelp et annet sted. Du kan snakke med helsesøster på skolen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i denne situasjonen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og ungdom. Den finner du mer informasjon om under svaret. Det er også mulig å rådføre seg med barnevernet når man opplever vold hjemme.

Det viktigste i din situasjon er at du åpner opp, forteller om hvordan du har det og ikke gir deg før du får hjelp! 

Husk å lese artiklene under svaret!

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold