Hopp til hovedinnholdet

Jente utsatt for vold fra far, kan hun risikere å måtte flytte fra mor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en venninne på 16 år som blir utsatt for vold hjemme. ikke bare henne men moren og broren hennes også. Hun er ofte redd for å dra hjem og gråter veldig ofte. Jeg har flere ganger vurdert å ringe politiet men jeg tørr ikke å ta ett så stort valg ovenfor familien dems. Når jeg spør henne om hvorfor hun ikke forteller noen så svarer hun at hun ikke tørr fordi hun er redd for at barnevernet skal ta ho fra moren også. Så det jeg lurer på er om det faktisk er sant at om det er faren som ødelegger familien så kan man bli tatt helt vekk fra moren også? eller tar de bare han som er problemet? Helst svar så fort som mulig

Besvart 02.11.2018 18:15
 

Svar
Hei
Så fint at du skriver til oss. Du forteller at du har ei venninne med mor og bror som blir utsatt for vold av deres far. Venninnen din har det ikke bra, er til tider redd for å gå hjem og det er helt forståelig. Du spør om det er slik at dersom dere sier ifra vil venninnen din bli tatt bort fra moren? Tenker at ingen skal måtte tåle å bli utsatt for vold, det er skadelig. Det eneste som kan få slutt på volden er å si ifra til noen utenfor. Det kan være helsesøster på skolen, som igjen vil ta kontakt med barnevern/politi eller direkte til barnevern.. Dersom barnevernet blir koblet på, vil de sammen med mor og jenta finne ut hva som er den beste løsningen for dem. Dersom mor benekter at det foregår noen form for vold i hjemmet, blir det en større utfordring på å finne gode løsninger. Så dersom moren også ønsker å få slutt på volden i hjemmet, og tørr å snakke om det, er det lite sannsynlig at jenta ikke kan fortsette å bo sammen med sin mor. Barnevernets oppgave er å hjelpe til å holde familien sammen.  


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold