Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med en uskyldig som blir anmeldt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg lurte på en ting. Idag på skolen så ble det brått snakk om vold. Og jeg lurte på om hvis en kvinne på rundt 25 ellernoe anmelder en USKYLDIG mann på 27-30 årene for vold. Og den dama lager blå merker selv så går til politiet med det. Hva kan skje med den USKYLDIGE mannen som faktisk ikke gjorde noe, men blir anklaget? Takk for svar.

Besvart 11.12.2018 14:00
 

Svar
Hei

Dersom noen bli anmeldt, må politiet ta stilling til om saken skal etterforskes. Velger politiet å etterforske, vil det forhåpentligvis komme frem under etterforskningen at personen ikke har gjort det han er anmeldt for. Da vil saken bli henlagt, og det skjer ikke noe med mannen som er anmeldt.

Politiet skal være ganske sikre på at de har tatt rett person, før de oversender saken til retten. I så fall vil det være opp til dommeren å avgjøre om det foreligger sterke nok bevis til å dømme den som er anklaget for f.eks. vold. 

Den som anmelder noen for en oppdiktet straffbar handling, risikerer å bli straffet for dette. Dette kan du lese mer om i straffeloven kapittel 22

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold