Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å tenke på noe?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg så en video på Instagram om folk som drev å skadet hunder. han ene kokte hunden levende og man hørte at de pep. Andre bandt fast hunden sitt til et tre og hugged den med en øks i hodet. jeg greide ikke å se hele, men jeg går å tenker på de to tingene hele tiden. hva skal jeg gjøre for å ikke tenke på dette?

Besvart 08.12.2018 13:49
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det etter å ha sett en fæl film om dyremishandling. Jeg forstår at det er vanskelig å slutte på tenke på filmen du så.

Ett råd som ofte hjelper å lage deg noen nye "bilder" eller "film" hvor du ser for deg en film med hunder som har det bra og som gjør deg glad. Da kan du erstatte de vonde minnene med de nye. Det kan være krevende i starten men med litt øvelse så kan det fungere slik at du får de vonde bildene på avstand.

Jeg legger også ved en artikkel om en app som heter "smart" hvor du kan lære deg å avlede vonde tanker.

Håper du får det bedre snart!

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold