Hopp til hovedinnholdet

Trusler om bank

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, det er en som truer med at han og gutta hans skal «banke dritten ut av meg», han har sagt det flere ganger. Han har banka folk ordentlig før så vet at han ikke bare har det i kjeften. Jeg har lyst å annmelde, men jeg vet at om jeg anmelder han så kommer gutta hans til å fly på meg. Han er heller ikke en type som det går å snakke med. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Besvart 19.12.2018 14:44
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. 

Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen om dette, og anmelde saken. 

Erfaringer politiet har i saker hvor ungdommer truer hverandre er at det oftest blir slutt på truslene hvis saken blir anmeldt.

Det å snakke med en voksen slik at du slipper å ta vanskelige avgjørelser alene er viktig. Du skal ikke stå alene med slike trusler. Å gå rundt med en følelse av å hele tiden se deg over skulderen er veldig slitsomt. 

Hvis du anmelder kan du også begjære/ønske at personen får besøksforbud mot deg. Det er politiadvokaten i saken som bestemmer om det kan skrives et besøksforbud. Et besøksforbud betyr at du og den andre personen ikke kan oppsøke hverandre, heller ikke i den digitale verden. Personen som får besøksforbud kan ikke bruke andre personer til å ta kontakt med deg.  Du kan lese mer om besøksforbud her. 

Hvis noen prøver å påvirke deg/få deg til å trekke anmeldelsen eller få deg til å endre forklaring så er dette straffbart. Loven skal beskytte de som anmelder eller vitner. 

Håper du tar kontakt med politiet eller andre trygge voksne. Lykke til.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold